You are currently viewing Titus Corlățean: Victor Ponta este singurul care a fost corect cu mine

Titus Corlățean: Victor Ponta este singurul care a fost corect cu mine

Senatorul de Dâmbovița, Titus Corlățean, a participat, ieri, la o lansare de carte la sediul Universității Naționale de Apărare „Carol I”, la invitația autorului, Iulian Chifu, actualmente consilier de stat al Primului-ministru pe chestiuni de politică externă și securitate. Printre invitații din diverse domenii s-a numărat și fostul premier social-democrat, Victor Ponta. Un politician cu o istorie politică agitată de care mulți colegi s-au dezis în ultimii ani, dar despre care Titus Corlățean spune că este „singurul care a fost corect” cu el. De altfel, senatorul de Dâmbovița face o descriere deloc măgulitoare la adresa celor promovați „în zilele noastre”, în poziții de răspundere,

Am avut surpriza (plăcută) să îl reîntâlnesc pe fostul Prim-ministru Victor Ponta, de asemenea invitat la evenimentul de la UNAP.
După (alături de) domnul Adrian Năstase, e adevărat că în alte vremuri, Victor Ponta este singurul care a fost corect cu mine (cel puțin până în prezent). Mi-a oferit șansa să fac parte dintr-o echipă performantă guvernamental și să pot realiza lucruri importante pentru țara noastră în politica externă. Iar asta a însemnat în primul rând respect pentru persoana mea… Tot așa cum în alți ani domnul Năstase a avut încredere într-un tânăr diplomat și mi-a oferit șansa să îi fiu consilierul de politică externă exact în perioada negocierilor și demersurilor pentru aderarea la NATO și UE, pe care premierul Năstase le-a coordonat. Cu ambele obiective majore ale României îndeplinite sub guvernarea PSD.
Dincolo de simpatiile sau antipatiile din politică ale celor ce vor citi cele scrise de mine mai sus, cred că este corect să menționez public lucrurile astea. Mai ales văzând răsturnarea criteriilor de performanță și de valori în ultimii ani, care a dus la promovarea în poziții de răspundere (și) a unor mediocri, politruci, conformiști politic sau fără simțire românească… Oare nediplomaticul cuvânt „obedienți” ar fi excesiv?”, întreabă retoric senatorul de Dâmbovița.

AUTOR: F.S.