You are currently viewing S-au încheiat lucrările la Grădinița „Rază de soare” din Târgoviște, acum una dintre cele mai moderne unități din țară

S-au încheiat lucrările la Grădinița „Rază de soare” din Târgoviște, acum una dintre cele mai moderne unități din țară

Lucrările de reabilitare, modernizare, extindere şi echipare a Grădiniţei nr. 8, „Rază de Soare”, din Municipiul Târgoviște au ajuns la final. Acum, cea mai mare gradiniță din județul Dâmbovița, la care învață peste 300 de copii, s-a transformat într-una dintre cele mai moderne unități de învățământ preșcolar din România.

Investiția, finanțată din fonduri europene, are o valoare de 12.736.052,70 lei (inclusiv TVA) și a presupus reabilitarea integrală a celor două imobile existente, precum și construirea unei extinderi sub forma unei săli multifuncționale destinate desfășurării activităților de educație fizică, iar ocazional a serbărilor. Totodată, s-a amenajat un loc de joacă modern, s-a refăcut spațiul verde și au fost asigurate toate dotările necesare funcționării unității de învățământ preșcolar!

De fapt, fără exagerare, unele dintre dotări, cum ar fi aparatele de joacă, erau de pe vremea când eu eram grupa mică la aceeași grădiniță, deci de acum peste 40 de ani”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Grădiniţa „Rază de Soare” este cea de-a treia unitate de învățământ reabilitată, modernizată și extinsă în cadrul actualului Program Operațional Regional, alături de Școlile Gimnaziale ”Mihai Viteazul” și ”Matei Basarab”!
Tot în cadrul actualului program european de finanțare s-a construit o grădiniță în cartierul Sagricom, în parteneriat cu Ministerul Educației și se finanțează amplele lucrări de modernizare, reabilitare, extindere care vizează Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu”, mai precizează edilul târgoviștean.

AUTOR: F.S.