You are currently viewing Titus Corlățean: O zi istorică la Chișinău! Salut acest vot istoric, reparatoriu juridic, istoric, cultural și moral!

Titus Corlățean: O zi istorică la Chișinău! Salut acest vot istoric, reparatoriu juridic, istoric, cultural și moral!

Se scrie istorie! Limba română devine limbă oficială în Republica Moldova, după ce Parlamentul de la Chișinău a adoptat legea. Președintele Comisiei de Politică Externă din Senatul României, Titus Corlățean, susținător activ al acestui demers salută acest vot „reparatoriu juridic, istoric, cultural și moral”

„O zi istorică la Chișinău! Parlamentul Republicii Moldova a votat în a doua lectură (vot final decizional) înlocuirea „limbii moldovenești”, această odioasă invenție stalinistă, cu LIMBA ROMÂNĂ!
În fapt, Parlamentul Republicii Moldova, urmare unei decizii din decembrie 2013 și, mai recent, unei sesizări a Curții Constituționale de la Chișinău adresate Parlamentului, a votat o lege de „implementare a considerentele unor hotărâri ale Curții Constituționale”, care constatase încă din 2013, printr-o decizie cu caracter constituțional, că limba de stat în Republica Moldova, în baza Declarației de independență din 27 august 1991, este LIMBA ROMÂNĂ!
Legea a fost votată de 58 de deputați, din totalul de 101, iar 2 au votat împotrivă..
Salut acest vot istoric, reparatoriu juridic, istoric, cultural și moral și îi felicit pe Președintele Parlamentului, Igor Grosu și pe toți deputații care azi au dovedit demnitate și asumarea identității românești, intr-o țară supusă la multe provocări interne și externe, în principal de la Moscova, care și-a tot permis să „decidă” ce limbă se vorbește în Basarabia…Și nu în ultimul rând, să felicit retroactiv pe toți judecătorii Curții Constituționale pentru decizia din 2013, începând cu fostul judecător Tudor Panțîru, care a și prezentat ulterior acestei decizii în mod public, de mai mulți ani, care era soluția legală de rezolvare a problemei, care nu necesita modificarea Constituției. Ceea ce s-a și întâmplat în prezent.
Așteptăm cu încredere promulgarea legii de Președintele Republicii Moldova, pentru intrarea în vigoare a actului normativ.
PS. Fotografia ecranului cu indicarea rezultatelor istorice ale votului de la Chișinău a fost postată de deputatul Mihail Druță, un om care simte cu adevărat românește.”

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

AUTOR: F.S.