You are currently viewing Aeroportul Changi din Singapore a fost premiat cu titlul de cel mai bun aeroport din lume în 2023

Aeroportul Changi din Singapore a fost premiat cu titlul de cel mai bun aeroport din lume în 2023

Skytrax a decernat ieri premiile anuale pentru aeroporturi, în cadrul unei ceremonii organizate la Amsterdam. Marele câștigător, aeroportul din Singapore a primit, de asemenea, și premiul pentru cele mai bune servicii de agrement aeroportuar din lume. Deținător al titlului de „Aeroportul Anului” în 2021 și 2022, aeroportul Internațional Hamad din Doha (Qatar) a ocupat locul 2 în clasamentul global, fiind premiat alte trei distincții pentru shopping și titlurile de Cel mai bun și mai curat aeroport din Orientul Mijlociu. Pe locul al treilea se situează aeroportul Tokyo Haneda, cu premii suplimentare pentru cel mai curat aeroport din lume, cel mai bun aeroport intern din lume și cel mai bun aeroport în materie de facilități.
Skytrax a adăugat o nouă categorie în acest an – Artă în aeroport, unde operatorul aeroportuar Houston Airport System a câștigat detașat datorită procentului ridicat de opere artistice expuse în cele două aeroporturi ale lor, aeroportul William P. Hobby și aeroportul Intercontinental Houston George Bush.
World Airport Awards au fost prima dată organizate în 1999, când Skytrax a lansat primul sondaj global de satisfacție a pasagerilor, peste 100 de naționalități fiind intervievate anual la nivel mondial. Premiile sunt astăzi considerate un etalon de calitate pentru industria aeroportuară globală, evaluând serviciile și facilitățile din peste 500 de aeroporturi din lume.

Editor: I.F.A.