You are currently viewing Klaus Iohannis și soția sa au vizitat Monumentul Martirilor din Emirate și Marea Moschee din Abu Dhabi

Klaus Iohannis și soția sa au vizitat Monumentul Martirilor din Emirate și Marea Moschee din Abu Dhabi

Până marți, Klaus Iohannis efectuează o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, la invitaţia preşedintelui Emiratelor, şeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan. Sâmbătă, șeful statului și soția sa au fost invitați să viziteze două simboluri ale culturii și istoriei naționale din Emirate: Monumentul Martirilor și Marea Moschee din Abu Dhabi.

Vizitarea celor două obiective face parte din programul oficial propus șefilor de stat aflați în vizită în Emiratele Arabe Unite. Președintele României a semnat în cărțile de onoare deschise la cele două obiective, conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Marea Moschee din Abu Dhabi, cunoscută și sub numele de Marea Moschee Sheikh Zayed Al Nahyan, este cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite și a fost construită în perioada 1994-2007.

Dezvoltarea relaţiilor României cu statele regiunii Golfului reprezintă un obiectiv important al politicii externe a ţării noastre, având în vedere tradiţia solidă a relaţiilor bilaterale, impactul evoluţiilor globale actuale asupra intereselor strategice ale ambelor părţi, dar şi o serie de obiective pragmatice privind dezvoltarea în comun a unor proiecte sectoriale cu state din această regiune”, se arată într-un alt comunicat de presă transmis de Administraţia Prezidenţială, în care se mai precizeză că prioritatea acordată de România acestor relaţii se înscrie, de asemenea, în noile direcţii de acţiune globală a Uniunii Europene, care prevăd dezvoltarea unui parteneriat strategic UE – zona Golfului.

Editor: I.F.A.