You are currently viewing În doar un an și jumătate, Dacia Jogger a atins cifra de 100.000

În doar un an și jumătate, Dacia Jogger a atins cifra de 100.000

Automobile Dacia a anunțat astăzi că modelul Jogger cu numărul 100.000 a ieșit de pe linia sa de asamblare. Vehiculul care marchează acest jalon important de producție este un exemplar cu sistem hibrid de propulsie, de 140 CP, în configurație cu șapte locuri și nivel de echipare Extreme. Modelul, de culoare Lichen Kaki, va ajunge la un client din România.

Prezentat în premieră mondială la Salonul auto de la Munchen, în toamna anului 2021, Jogger s-a impus în scurt timp drept cel mai accesibil vehicul de familie cu șapte locuri de pe piață.

Spațiul interior generos, caracterul polivalent și ergonomia sunt atribute care i-au adus modelului recunoașterea presei de specialitate, reflectată în premii precum „Best Value Car”, acordat în 2022 de publicația britanică Business Car, „Golden Steering”, atribuit de publicațiile germane Bild am Sonntag și Auto Bild, sau trofeul „Mașina Anului 2023”, acordat de publicația franceză L’Argus.

Dacia Jogger a fost vândut la noi, până la sfârșitul lunii februarie 2023, în peste 4.200 de exemplare.

Peste 90% din producția modelului este destinată exportului. Vehiculul ajunge cu precădere în țările Europei Occidentale. Principalele piețe externe ale modelului Jogger sunt Franța (18.501 unități), urmată de Germania (11.351 unități), Italia (7.993 unități), Spania (4.467 unități) și Marea Britanie (3.848 unități).

Având în vedere cererea ridicată pentru acest model, oficialii grupului Renault au decis ca, din al dolea trimestru al anului 2023, Dacia Jogger să fie asamblată și la uzina din Maroc.

Editor: I.F.A.