You are currently viewing Klaus Iohannis, despre aderarea la Schengen: Este un proces complicat de negociere. Nu există vreo asumare a unei date

Klaus Iohannis, despre aderarea la Schengen: Este un proces complicat de negociere. Nu există vreo asumare a unei date

Președintele Klaus Iohannis susține că nu poate fi asumată nicio dată pentru aderarea României la spațiul Schengen, pentru că negocierile sunt „extrem de complicate”, existând opoziția Austriei. Șeful statului a făcut aceste declarații într-o conferință de presă comună cu președintele Consiliului European, Charles Michel.

Este un proces complicat de negociere. Toată lumea a acceptat că România este pregătită pentru aderarea la Schengen și că îndeplinește absolut toate condițiile. Avem însă o opoziție din partea Austriei care nu este legată de România, ci este legată de migrație. Asta face întreaga negociere foarte complicată. Avem o situație generată de migrație la nivel european și mondial. Nu există vreo asumare a unei date în iunie sau octombrie, dar ambiția noastră este să finalizăm în acest an”, declarat, luni, președintele Klaus Iohannis, în conferința comună cu președintele Consiliului European, Charles Michel.

La rândul său, Charles Michel a declarat că „România se poate baza pe UE și pe Consiliul European” pentru aderarea la Schengen:

Voi face tot ce pot pentru a obține această decizie”, a spus președintele Consiliului European.

Editor: I.F.A.