You are currently viewing Monica Ilie, viceprimar Târgoviște: Aplauze și apreciere pentru toți cei care au făcut din Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște un reper cultural al urbei, apreciat la nivel național și internațional

Monica Ilie, viceprimar Târgoviște: Aplauze și apreciere pentru toți cei care au făcut din Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște un reper cultural al urbei, apreciat la nivel național și internațional

Data de 27 martie este o o zi importantă în cultura română, când celebrăm teatrul, puterea oamenilor din toate timpurile și de pretutindeni, de a transmite povești despre esența umanității – viața. Sărbătoarea este un moment de recunoaștere a forţei de comunicare pe care o are teatrul, dincolo de toate frontierele geografice sau culturale, lingvistice, religioase sau politice. Cu acest prilej, viceprimarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie, transmite un mesaj de apreciere, pentru echipa Teatrului „Tony Bulandra”, care a transformat această instituție culturală într-un „reper cultural al urbei”.

De Ziua Mondială a Teatrului să trimitem aplauzele noastre, aprecierea și admirația către aceia care și-au dedicat viața, energia și inspirația artei teatrale. Echipe sau individualități, aceștia umplu spațiul gol al scenei cu adevărul unui gest, cu gânduri întrupate în cuvinte revelatoare care apar și dispar, cu tăceri ușor indignate care nasc întâlniri profetice.
Indiferent de forma pe care o adoptă, „teatrul nu face materia inteligibilă, ci inteligentă” și propune publicului spectaculosul, rafinamentul, bunul gust, o alternativă a lumii, citind înaintea altora spiritul vremii.
Teatrul este arta pe care o poți iubi sau nu, în același timp, iar slujitorii ei se hrănesc spiritual din energia spectatorilor, pe care îi răsplătesc mereu cu o nouă realitate: uneori tulburătoare, alteori falsă, dramatică, zglobie sau derizorie.
Aplauze și apreciere pentru toți cei care au făcut din Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște un reper cultural al urbei, apreciat la nivel național și internațional.
La mulți ani!

AUTOR: F.S.