You are currently viewing Sfaturile pompierilor dâmbovițeni, în contextul Codului Roșu prognozat de meteorologi

Sfaturile pompierilor dâmbovițeni, în contextul Codului Roșu prognozat de meteorologi

În contextul Codului Roșu prognozat de meteorologi, pentru zona montană, în intervalul 28 martie, ora 02.00 – 28 martie, ora 14.00, privind intensificări ale vântului, cu rafale ce vor depăși 140 km/h, pompierii dâmbovițeni vin cu o serie de recomandări, pentru populație.

În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate și să identificați un spațiu care garantează protecția.
Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate.
Nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.
Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore sau accesând platforma națională https://fiipregatit.ro/ .

AUTOR: F.S.