You are currently viewing Proiectul trinațional „Prends ta planète en main!” a ajuns, la Răcari

Proiectul trinațional „Prends ta planète en main!” a ajuns, la Răcari

Trei țări, Franța, România și Germania, și participanți de la Liceul Teoretic Ion Ghica – Răcari, Școala Gimnazială Răscăieți (România), Primăria Solaize din Franța și Liceul Victor Hugo din Frankfurt, Germania iau parte la mobilitatea organizată în țara noastră în perioada 31 martie – 6 aprilie 2023.

Proiectul trinațional „Prends ta planète en main!”, subvenționat de Oficiul franco-nemțesc pentru Tinerețe din Paris a poposit  la Răcari unde participanții au învățat, în mod direct despre plantarea de copaci, organizarea unei ferme, viața și inteligența porumbeilor voiajeri și s-au distrat, escaladând baloți de fân. Totul s-a încheiat cu momentul artistic, lucrul pe grupe formate din elevi de naționalități diferite, și feedback-ul pozitiv.

Dacă oamenii „mari” se întâlnesc la Bruxelles pentru a discuta problemele cauzate de poluare și, poate, discuțiile rămân doar la stadiul de discuții, participanții la proiect și-au dat întâlnire la Răcari pentru a face lucruri concrete pentru protejarea planetei.

„Un grup format din 15 elevi români, 14 francezi și 13 nemți a fost motivat de aceeași dorință: să facem o planetă mai curată și mai fericită ca noi, la rândul nostru, să fim fericiți!
Aceasta este a doua mobilitate din cadrul proiectului, după ce prima a avut loc în anul 2022 la Solaize, în Franța. Ne vom continua proiectul cu toate micile gesturi pe care le-am învățat unii de la alții și cu cea de-a treia vizită în Germania în anul 2024.
Plantarea celor 100 de puieți de stejar a adus bucurie în sufletul fiecărui participant, iar partenerii străini au rămas încântați de proiectul Pădurii Parașutiștilor”, precizează primarul orașului Răcari, Marius Caravețeanu.

AUTOR: F.S.