You are currently viewing Corneliu Ștefan: industria de apărare din județul Dâmbovița poate face față tuturor provocărilor din această ramură

Corneliu Ștefan: industria de apărare din județul Dâmbovița poate face față tuturor provocărilor din această ramură

Președintele CJD, Corneliu Ștefan a vizitat, astăzi, alături de Ministrul Economiei, Florin Spătaru și Comisarul european pentru Piața Internă, Thierry Breton, Uzina de Produse Speciale de la Dragomirești. Aceasta a fost fondata in anul 1981 si este filiala a Companiei Nationale „ROMARM” S.A., având ca obiect principal de activitate fabricarea armamentului și muniției. Concluzia desprinsă în urma acestei vizite este aceea că industria de apărare din județul Dâmbovița poate face față tuturor provocărilor din această ramură, după cum subliniază șeful administrației județene.

„Mă bucură atenția pe care Comisia Europeană și Ministerul Economiei o acordă industriei de apărare din Dâmbovița, chiar dacă astăzi a fost vizitată doar Uzina de Produse Speciale Dragomirești.
În actualul context, UPS Dragomirești, dar și UM Mija și Uzina Automecanica Moreni au nevoie de toată susținerea guvernamentală, dar și a organismelor europene.
Noi, ca autorități ale administrației publice locale avem în vedere asigurarea infrastructurii de învățământ necesară pregătirii viitorilor specialiști care vor lucra în cele 3 uzine. Efortul nostru trebuie însă sprijinit prin comenzi și contracte ce ar putea să vină dinspre Ministerul Apărării Naționale”, precizează Corneliu Ștefan.

AUTOR: F.S.