You are currently viewing Județul Dâmbovița, sub Cod Galben de vânt și instabilitate. Vezi recomandările pompierilor

Județul Dâmbovița, sub Cod Galben de vânt și instabilitate. Vezi recomandările pompierilor

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică Cod Galben, ce vizează și județul Dâmbovița. Aceasta este valabilă până diseară, la ora 23.00, interval în care se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată, dar și intensificări ale vântului. Vor fi rafale de peste 60…65 km/h, averse cu caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…25 l/mp. În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini mari, vor fi rafale de peste 90…100 km/h.

În acest context, pompierii dâmbovițeni vin cu o serie de recomandări:
✅️ Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
✅️ Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
✅️ Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
ℹ️ Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore sau accesând platforma națională https://fiipregatit.ro/.

AUTOR: F.S