You are currently viewing UDMR a fost îndepărtat de la conducerea ANRE

UDMR a fost îndepărtat de la conducerea ANRE

Se pare că mocnesc tensiunile în Coaliţie, după ce UDMR a rămas fără nicio funcţie de conducere la Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie, una dintre instituţiile de stat cu cele mai mari salarii. Noul preşedinte este susţinut de PNL, iar vicepreşedintele, de PSD. În semn de protest, Uniunea Maghiarilor a boicotat votul de numire a celor doi și nu a participat astăzi la votul din plenul reunit pentru desemnarea conducerii  Autorității Naționale de Reglementare din Energie.

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat în favoarea numirii lui George Niculescu în funcţia de preşedinte al Comitetului de Reglementare al ANRE. Gabriel Andronache a fost ales vicepreședinte. Sorin Bumb şi Cornelia Sulger au fost numiți membri în cadrul Comitetului de Reglemenare.
Dacă Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a revenit PNL, tot astăzi s-a decis ca Autoritatea Națională de Reglementare în Comunicații (ANCOM) să fie condusă de PSD.
Supărarea UDMR a venit din cauza faptului că și cele două funcții de vicepreședinte ANRE au fost repartizate tot PNL și PSD, iar reprezentantul Uniunii a pierdut poziția pe care o deținea.

PSD și PNL au decis să ia toate locurile vacante în cadrul ANRE. PNL, mai degrabă, a ținut morțis să ia poziția de președinte ANRE și poziția de vicepreședinte ANRE și un membru în comitetul de reglementare. Prin asta s-a renunțat la un specialist important, Nagy Zoltan. Nu vom participa la vot, pentru că considerăm că nu e nevoie să votăm și noi”, a declarat senatorul Lorant Antal.

Editor: I.F.A.