You are currently viewing Judecătorul Cristi Danileţ a câștigat procesul cu CSM și revine în magistratură

Judecătorul Cristi Danileţ a câștigat procesul cu CSM și revine în magistratură

În decembrie 2021, CSM a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileț (Tribunalul Cluj), pentru “atingerea imaginii justiției“.

Danileț a fost anchetat disciplinar la sesizarea Inspecției Judiciare, pentru fapte constând în manifestări pe reţelele de socializare. Judecătorul a explicat că a fost cercetat pentru două videoclipuri postate anul trecut pe rețeaua de socializare TikTok, care țin de viața privată.

Azi am câștigat și cel de al treilea dosar făcut de către Inspecția Judiciară în care am fost sancționat de CSM cu excluderea din magistratură. S-a constatat de către Curtea Supremă că nu meritam excluderea, ci doar o reducere a salariului. Am fost reprezentat de doamna avocat Nicoleta Popescu, din București. E a doua cauză în care mă reprezintă cu succes! Am fost suspendat din funcție din data de 13 dec 2021 până azi, 24 aprilie 2023. Soluția de revenirea a mea în magistratură e definitivă. Mulțumesc colegilor judecători și procurori care m-au susținut financiar în această perioadă cruntă pentru mine! Mulțumesc prietenilor din mediul fizic și urmăritorilor din online care mi-au fost alături cu ieșiri publice și cu suport moral – a contat enorm!”, a anunțat Cristi Danileț pe pagina sa de Facebook.

În urma acestei decizii, Danileţ va trebui să primească salariile restante din decembrie 2021, data când a fost suspendat din funcţie, până în prezent.

Editor: I.F.A.