You are currently viewing Partidul Comunist din Austria intră în parlamentul regional din Salzburg, pentru prima oară după 1945

Partidul Comunist din Austria intră în parlamentul regional din Salzburg, pentru prima oară după 1945

Comuniștii intră în parlamentul regional din Salzburg, pentru prima oară de la al Doilea Război Mondial, după alegerile de duminică, conform estimărilor, obținând 11,2%. În afară de votul de duminică, cel mai bun scor electoral, după Al Doilea Război Mondial, a fost înregistrat de comuniștii austrieci în 1945, atunci când au obținut în Salzburg 3,8%. La alegerile din 2018, partidul a obținut 0,4% din voturi.

Partidul Popular va câștiga alegerile din statul federal Salzburg, cu 30,5%, conform estimărilor oficiale. Este urmat de Partidul Libertății (FPÖ), de dreapta, 26,4% și de Partidul Social Democratic din Austria (SPÖ) 17,9%. Verzii obțin 7,8%, în scădere cu 1,5% față de alegerile din urmă cu cinci ani.

Cancelarul austriac Karl Nehammer recunoaște minieșecul alegerilor din Salzburg. Nehammer a declarat în fața celor de la Partidul Popular că rezultatul alegerilor pentru ÖVP de la Salzburg a fost „o victorie cu un minus”.

„Totuși ÖVP din Salzburg are acum libertatea de a alege pentru a forma cea mai bună coaliție pentru țară”, a mai spus Nehammer, potrivit salzburg.orf.at.

Rezultatul este considerat un „semnal de alarmă pentru partidele consacrate”, care trebuie să se îngrijoreze de costurile ridicate ale locuințelor și de sărăcie, a declarat candidatul principal al partidului, Kay-Michael Dankl.

Salzburg este unul dintre statele federale cu cel mai ridicat cost al vieții, dar salariile sunt sub media austriacă. Subiectele inflației și locuințelor au dominat campania electorală.

Editor: I.F.A.