You are currently viewing Elevii din Corbii Mari au primit vizita conducerii Gărzii Naționale de Mediu

Elevii din Corbii Mari au primit vizita conducerii Gărzii Naționale de Mediu

A fost o zi plină, pentru elevii din Corbii Mari. Aceștia au primit vizita conducerii Gărzii Naționale de Mediu, în cadrul programului educațional „Săptămâna verde”. Comisarii le-au ținut celor mici lecții de ecologie, le-au acompaniat pe cadrele didactice în jocurile organizate pentru cei mici, dar au participat și la o acțiune de plantare a 300 de puieți de salcâm. Au fost prezenți, la Corbii Mari: Aurelian PĂDURARU – Comisar General, Garda Națională de Mediu, Florin BĂNICĂ – Comisar General Adjunct, Garda Națională de Mediu, Octavian Popescu – Director General – Direcția Generală Controlul Poluării, Biodiversității, și Ariilor Protejate, Garda Națională de Mediu, Marian David– Director – Directia Generală Controlul Poluării, Biodiversității, Biosecurității și Ariilor Protejate, Garda Națională de Mediu, Marinela Dinu – Director – Direcția Sinteze, proceduri și metodologii, Garda Națională de Mediu, Valentin Neagoe – Șef Serviciu – Biroul Control transfer deșeuri, Garda Națională de Mediu și Nicolae Badea – Director – Directia Controlul Biodiversității, Biosecurității și Ariilor Protejate, Garda Națională de Mediu.

„Am spus mereu că localitatea noastră este și casa noastră. Aici trăim, aici ne creștem copiii, aici punem temeliile un viitor cât mai primitor.
Acțiunea de astăzi este parte a acestui gând. Pentru că totul pleacă de la educația pe care o oferim copiilor noștri și felului în care ei vor avea deprinderi sănătoase față de mediul înconjurător. Cei mai tineri comisari de mediu ai comunei au învățat o lecție, astăzi, dar au și predat una, prin exemplul lor. Puieții plantați acum vor fi copaci mari peste ani și-i vor însoți pe acești copii în creșterea lor, oferindu-le oxigen. Sunt mândru de ei și îi felicit din suflet.
După cum le mulțumesc și comisarului general, Aurelian Păduraru, și comisarului general adjunct, Florin Bănică, precum și tuturor celor implicați, că ne-au dat o mână de ajutor”, transmite primarul comunei Corbii Mari, Ionuț Bănică.

„Mă bucur că, astăzi, comisari de mediu mai mici și mai mari ne-am mobilizat pentru această activitate de plantare. Suntem, astăzi, împreună, pentru a pentru a sădi viitorii arbori care vor constitui o sursă de oxigen pentru comunitate. Și, în același timp, suntem împreună, pentru a preda ștafeta viitorilor comisari de mediu. Pentru că odată ce acești puieți, pe care i-am plantat astăzi, vor prinde rădăcini, ei au nevoie să fie îngrijiți până la maturitate. Ceea ce ar trebuie să înțelegem de aici este că prin fiecare puiet plantat, creștem în noi responsabilitatea față de natură. Astfel, prin efortul pe care il depunem astăzi, facem o investiție pentru viitorul nostru și pentru viitorul comunității”, a precizat comisarul general Gărzii Naționale de Mediu, Aurelian Păduraru, prezent la Corbii Mari.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi copac

În cadrul acțiunii „Comisari de Mediu pentru o zi”, pe lângă activități instructiv-educative prin promovarea de modele privind stilul de viață sustenabil prin dezvoltarea de competențe ecosociale elevii au participat și la activitatea de plantare a unui numar de 300 de puieți de salcâm. Aceasta se dorește un angajament al comunității prin co-responsabilitatea școlii, monitorizarea și îngrijirea puieților până la maturitate, astfel încât tinerii arbori să devină o veritabilă sursă de oxigen pentru comunitate.

Ar putea fi o imagine cu 12 persoane şi iarbă

„Am promis acțiuni concrete pentru protejarea mediului înconjurător și iată că, în „Săptămâna verde” ne ținem de cuvânt prin plantarea de puieți de salcâm în localitatea Corbii Mari. Mă bucur că îi avem alături de noi pe cei mai tineri cetățeni ai comunei, care, astăzi, sunt și cei mai tineri comisari de mediu. Sprijinul pe care îl avem din partea lor în munca noastră pentru protejarea mediului îmi întărește convingerea că viitorul e de partea celor care se implică acum, cu toată energia, pentru ca generațiile viitoare să crească într-un mediu sănătos. Viitorii cetățeni din Corbii Mari vor avea, peste ani, dovada că am trecut pe aici, cu grijă pentru mediul în care vor trăi copiii noștri”, a transmis comisarul șef adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, dâmbovițeanul Florin Bănică.

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi copac

Ar putea fi o imagine cu 8 persoane şi persoane studiind

AUTOR: F.S.