You are currently viewing Polițiștii recomandă mai multă atenție în Gara de Nord, deoarece s-au înmulțit „hoții voiajori”

Polițiștii recomandă mai multă atenție în Gara de Nord, deoarece s-au înmulțit „hoții voiajori”

Trebuie să dați dovadă de vigilență atunci când vă aflați în Gara de Nord a Bucureștiului, deoarece furturile s-au înmulțit considerabil, deşi zona este supravegheată de polițiști atât în uniformă, cât și sub acoperire.

Mulți infractori ajung însă acolo din alte orașe, fură și se întorc acasă cu prada. Un individ băut a atacat chiar o polițistă în civil. Camerele de supraveghere au surprins momentele în care polițista încerca să îl țină pe loc pe bărbat, până la sosirea ajutoarelor.

Polițista era în timpul serviciului și a mers la farmacie să își ia o pastilă. În secvențele filmate, se vede cum tânăra se legitimează și îl întreabă pe individ de ce a atins-o așa. Individul nu s-a temut și a amenințat-o cu bătaia.

Era trecut de ora 10 dimineața, când polițista din cadrul Biroului de Poliție Transporturi Feroviare s-a așezat la coadă la o farmacie de pe peronul Gării de Nord. Tânăra de aproximativ 30 de ani era îmbrăcată în civil. Un bărbat în stare de ebrietate a trecut pe lângă ea și a agresat-o sexual, atingând-o în zona intimă, apoi și-a continuat drumul.

Incidentul nu este izolat. Peste 150 de trenuri ajung zilnic în Gara de Nord cu zeci de mii de călători. Printre oamenii de bună credință sunt și așa numiții „hoți voiajori”, care vin dimineața din orașe de lângă Capitală, cum ar fi de exemplu Ploiești sau Roșiorii de Vede. Dau lovitura și se întorc acasă seara. Polițiștii de la Transporturi îi prind frecvent, dar indivizii sunt cercetați în libertate și se întorc din nou la furat. Camerele de supraveghere au surprins mai multe momente în care persoane – care nu dau aparent de bănuit – fură gențile și portofelele unor călători.

Vizate de hoți sunt toate mijloacele de transport care vin și pleacă de la Gara de Nord, pentru că ele duc călători în toate sectoarele din București. Escrocii profită de faptul că oamenii sunt obosiți și vin încărcați cu bagaje.

editor: I.F.A.