You are currently viewing Titus Corlățean: România are nevoie de o elită nouă, tânără, care să își promoveze atât interesele individuale de reușită, dar și nevoia colectivă a unei țări pe care o dorim mai performantă, mai încrezătoare în destinul său și mai prosperă

Titus Corlățean: România are nevoie de o elită nouă, tânără, care să își promoveze atât interesele individuale de reușită, dar și nevoia colectivă a unei țări pe care o dorim mai performantă, mai încrezătoare în destinul său și mai prosperă

Senatorul de Dâmbovița Titus Corlățean a participat la Gala de deschidere a celei de-a 10-a ediții a „Conferinței diplomatice LaudeMUN 2023 (Model United Nations)”, organizată de Complexul educațional Laude-Reut (Liceul Lauder din București), la Opera Națională din București. La eveniment au participat sute de elevi și profesori din mai multe licee/colegii din București și Sibiu, alături de invitați din mediul diplomatic, ca ambasadorul Statului Israel la București, Reuven Azar sau ambasadorul României la UNESCO, Simona Miculescu, politic și guvernamental – Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării. Gazde ale evenimentului au fost Tova Ben Nun-Cherbis Lauder, cea care conduce destinele Liceului Lauder din România și  maestrul Daniel Jinga, directorul general al Operei Naționale din București. Cu acest prilej, Titus Corlățean le-a transmis un mesaj tinerilor prezenți, în care a subliniat importanța educației, pentru viitorul lor.

„Am fost onorat să susțin o scurtă prelegere în fața elevilor pe teme de drept internațional și diplomație, despre școala diplomatică românească și despre cât de deosebit este să poți avea și dezvolta o carieră diplomatică pentru a-ți servi țara, inclusiv sau mai ales în perioade de provocări de securitate internațională, așa cum sunt cele pe care le traversăm acum. I-am încurajat pe acești frumoși și inteligenți elevi să se dedice cu seriozitate și studiului și folosirii cursive a limbilor străine, fără de care un tânăr în ziua de azi are dificultăți de a fi cu adevărat competitiv, subliniind că România are nevoie de o elită nouă, tânără, care să își promoveze atât interesele individuale de reușită, ceea ce este firesc, dar și nevoia colectivă a unei țări pe care o dorim mai performantă, mai încrezătoare în destinul său și mai prosperă.
Le doresc cu sinceritate succes tuturor acestor tineri, a căror pregătire de calitate este deja confirmată de numeroase premii naționale și internaționale. Este reconfortant să constați că România are un viitor frumos, la propriu și la figurat”, transmite senatorul de Dâmbovița.

AUTOR: F.S.