You are currently viewing Coordonatorul AUR Dâmbovița: suntem departe de gândul că celor din județul Dâmbovița le place să fie cei mai săraci din această zonă

Coordonatorul AUR Dâmbovița: suntem departe de gândul că celor din județul Dâmbovița le place să fie cei mai săraci din această zonă

”AUR este cel mai mare partid de opoziție, la nivel național și, conform sondajelor de opinie, este cel de-al doilea partid, în preferințele românilor, iar noi ne dorim ca, la ora scadenței, în anul 2024, să fim primul partid. Pentru acest rezultat, pe care ni-l dorim, voi munci, împreună cu toți românii.” Afirmația îi aparține coordonatorului AUR Dâmbovița, Valeriu Munteanu, care a făcut, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Târgoviște, o trecere în revistă a păcatelor pe care le atribuie politicienilor locali de ieri și de azi, asumându-și, alături de colegii de partid, schimbarea situației din județul Dâmbovița, pe care îl caracterizează ca pe o oază de relativă sărăcie. Politicianul face o comparație între județul nostru și cele învecinate și subliniază că, deși există toate premisele pentru o situație prosperă, ne aflăm la coada majorității clasamentelor naționale și europene.

Din păcate, pentru Dâmbovița, constatăm din datele statistice oficiale, județul este o oază de relativă sărăcie între județe bogate și foarte bogate. Dâmbovița are 1.7 procente din produsul intern brut al României și aproximativ 69% din media națională. Sunt indicatori foarte mici, în comparație cu vecinii noștri. Dâmbovița, din păcate, este unul dintre cele mai sărace județe din Muntenia. Dacă n-ar fi Giurgiu și Teleorman ar fi pe locul întâi, la toate capitolele, în sens invers, desigur. Acest lucru nu a apărut din neant, ci se datorează în primul rând ineficiențelor guvernărilor de ieri și de astăzi, în mod special ale Partidului Social Democrat, cu anexele sale, care au existat de-a lungul timpului. Dacă astăzi nu avem un drum rapid către Dâmbovița, către Târgoviște, ci venim pe același drum ca acum 150 de ani în urmă, se datorează inclusiv guvernării iresponsabile de la București, dar și ineficienței și caracterului impasibil al celor care au guvernat județul Dâmbovița, orașul Târgoviște și a reprezentanților acestor partide în Guvernul României. Suntem departe de gândul că românii vor să rabde mai departe această stare a lucrurilor de astăzi, o stare a jumătăților de măsură, o stare a sfârșitului de listă în marea majoritate a indicatorilor la nivelul UE. În același timp, suntem departe de gândul că celor din județul Dâmbovița le place să fie cei mai săraci din această zonă, în situația în care au toate posibilitățile să fie un județ prosper, unde oamenii vor să stea, pot să lucreze, pot să câștige și să trăiască prosper. Din păcate, guvernanții care sunt, astăzi, la nivelul județului și la nivelul unităților adminsitrativ teritoriale nu au putut să asigure un trai decent pentru locuitori”, a declarat Valeriu Munteanu.

Politicianul a subliniat că AUR se angajează ca, în anul 2024, să schimbe guvernarea la nivel central, dar și local, pentru a reuși să schimbe și mersul lucrurilor din comunitățile locale, iar în acest sens cere sprijinul dâmbovițenilor.

Suntem absolut siguri că putem, prin oamenii noștri, prin programele pe care le avem, prin dragostea de Dumnezeu și de neamul românesc, să guvernăm mult mai bine decât o fac și au făcut-o cei care sunt înaintea noastră”, a subliniat Valeriu Munteanu.

AUTOR: F.S.