You are currently viewing Celebra plajă din Zakynthos, Navagio, va rămâne închisă pentru sezonul de vară

Celebra plajă din Zakynthos, Navagio, va rămâne închisă pentru sezonul de vară

După cearta continuă între oficialii insulei, guvernul local și operatorii din turism, cea mai faimoasă plajă din Zakynthos, Navagio, va rămâne închisă pentru sezonul de vară.

Decizia vine după recomandările repetate ale lui Efthymios Lekkas, președintele Organizației Naționale pentru Planificarea și Protecția Cutremurelor (EPPO), care și-a reiterat argumentele cu privire la siguranța locului, adăugând că „ar fi dezastruos dacă ar avea loc un accident în zonă”, scrie Greek Travel Pages.

Lekkas a spus că au fost observate alunecări succesive de teren ce fac parte din procesul natural care face plaja atât de specială.

Decizia comună, anunțată de ministerele Protecției Cetățenilor, Transporturilor Maritime, Turismului și Crizei Climatice, a fost publicată în Monitorul Guvernului și interzice accesul pe mare și pe uscat în golful Navagio Beach până pe 31 octombrie.

Lekkas a adăugat că se depun eforturi pentru a găsi modalități de utilizare a site-ului de către profesioniști și turiști.

Suntem în discuții cu rezidenții din Zakynthos, precum și cu parlamentarii, guvernatorul regional și ministerele relevante. Cred că se va găsi o soluție foarte bună pentru toată lumea, astfel încât să nu existe o povară financiară și un impact asupra locuitorilor din Zakynthos și să existe și siguranța necesară pentru turiști”, a spus el.

Între timp, profesioniștii locali din turism sunt în luptă cu decizia despre care spun că va avea un impact negativ asupra insulei.

Unul dintre cele mai instagramate site-uri din lume, plaja Navagio este o destinație populară de călătorie, cunoscută pentruepava sa emblematică. Anul trecut, plaja a fost din nou închisă publicului din cauza riscului de siguranță. În 2018, accesul la plajă a fost interzis după ce o alunecare de teren a rănit șapte persoane.

Editor: I.F.A.