You are currently viewing Ionuț Săvoiu, secretar de stat: În această perioadă este o angajare record de fonduri europene nerambursabile pentru transportul feroviar

Ionuț Săvoiu, secretar de stat: În această perioadă este o angajare record de fonduri europene nerambursabile pentru transportul feroviar

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu, anunță o angajare record de fonduri europene nerambursabile pentru transportul feroviar, în această perioadă. Subiectul a fost pe larg dezbătut, după cum anunță dâmbovițeanul, la Conferințele Club Feroviar 2023, eveniment desfășurat la Poiana Brașov, la care a participat.

În această perioadă avem o angajare record de fonduri europene nerambursabile pentru transportul feroviar. Fondurile europene nerambursabile (cu tot cu cofinanțarea aferentă de la bugetul de stat) alocate se ridică la valoare de 2,7 miliarde de euro.

De asemenea, avem alocați 294 milioane de euro pentru creșterea atractivității transportului feroviar de călători. Alți 647 milioane de euro sunt destinați mobilității sustenabile în nodurile urbane. În afară de banii necesari, am reușit să amendăm legislația pentru a intensifica colaborarea dintre autoritățile locale și compania de infrastructură feroviară CNCF CFR SA, în vederea îmbunătățirii sistemului de accesare a fondurilor europene pentru implementarea proiectelor propuse.

Și, bineîțeles, am subliniat activitatea Autorității pentru Reformă Feroviară pentru modernizarea parcului de locomotive și vagoane necesare îmbunătățirii condițiilor de transport feroviar.

AUTOR: F.S.