You are currently viewing Valentin Calcan: este extrem de importantă firma de consultanță pe care o veți alege

Valentin Calcan: este extrem de importantă firma de consultanță pe care o veți alege

La inițiativa Camerei de Comerț Dâmbovița, astăzi, în sala de ședințe a Consiliului Județean Dâmbovița, a avut loc o întâlnire a reprezentanților ADR Sud-Muntenia cu reprezentanții IMM-urilor dâmbovițene. Prin această întâlnire de lucru, întreprinzătorii au avut posibilitatea de a afla informații „la cald” despre posibilitățile de dezvoltare existente la nivel regional, tendințele și prioritățile Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027.

Cu acest prilej, președintele Camerei de Comerț Dâmbovița, Valentin Calcan le-a atras atenția celor interesați să acceseze finanțări că trebuie să fie foarte atenți în privința serviciilor de consultanță alese, care pot face diferența între un proiect de succes și unul respins.

„Cred că este extrem de importantă firma de consultanță pe care o veți alege. Au fost vremuri când veneau fel de fel de firme de consultanță și spuneau: hai că-ți fac eu un proiect, nu-mi dai niciun ban, decât dacă vom câștiga. Nu este o rețetă de succes, pentru că, în primul rând, muncești foarte mult și tu, alături de firma de consultanță și apoi, când ai pierdut, firma își găsește un alt client dar tu ai ratat tot ce înseamnă o posibilă finanțare. Aceste finanțări înseamnă bani gratis, pe care nu ți i-ar da nimeni; e un noroc să putem avea prin ADR bani gratis. E un tren care nu vine zilnic, ci, poate, la ani de zile distanță.

Apoi, în ceea ce privește ADR, ați schimbat substanțial criteriile, o spun în sens pozitiv, nu mai dați bani la orișicine, pentru că, ani în urmă, făceai o firmă peste noapte, te duceai și nu știu cum reușei să mai și câștigi proiecte, fără să faci nimic, tăind aripile unora care munciseră. Și erau și bani pierduții, dădeam banii înapoi UE și noi nu ne alegeam cu nimic. Eu spun tuturor: nu te îmbogățești atunci când câștigi o finanțare. Deci dacă vrei să ai bani gratis și să reușești, trebuie să fii extrem de serios și să ai și banii pentru cofinanțare, ca să nu riști falimentul”, a subliniat Valentin Calcan.

AUTOR: F.S.