You are currently viewing Parchetul European acuză cinci persoane din România de fraudă cu fonduri UE

Parchetul European acuză cinci persoane din România de fraudă cu fonduri UE

Parchetul European transmite că, în perioada septembrie 2018 – februarie 2023, persoanele și firmele suspectate au folosit documente false și inexacte pentru a obține fonduri europene în vederea înființării unei companii cu caracter agricol. În total, suspecții ar fi primit pe nedrept în jur de 1,9 milioane de euro, din care prejudiciul efectiv cauzat depășește 1,7 milioane de euro, în condițiile în care acordarea celor 200 de mii de euro a fost blocată de demararea anchetei EPPO.

Parchetul European mai transmite că sunt investigați administratorul societății care a primit fondurile europene, deputat în Parlamentul României, societatea beneficiară a fondurilor, alți doi administratori ai acestei companii, un contabil, un inginer de șantier și o altă firmă.

Cele cinci persoane și societățile comerciale pe care le reprezintă sunt acum acuzate de fraudă și fals în acte. De asemenea, mai transmite EPPO, au fost inițiate ordinele de înghețare a celor 1,7 milioane de euro din conturile suspecților.

Faţă de cele cinci persoane şi cele două societăţi s-a dispus trimiterea în judecată în calitate de inculpaţi pentru fals şi înşelăciune împotriva intereselor financiare ale UE”, anunţă procurorii.

editor: I.F.A.