You are currently viewing A început Romanian Design Week

A început Romanian Design Week

Un proiect The InstituteRomanian Design Week este cel mai mare eveniment interdisciplinar din România, un festival care promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația ca instrumente pentru creșterea culturală, socială și economică.

Sub umbrela Romanian Design Week sunt organizate expoziții și evenimente care au ca scop să facă designul accesibil pentru un public larg.

Fiecare ediție prezintă peste 150 de proiecte recente semnate de studiouri locale de arhitectură și design.

Programul festivalului include, de asemenea, evenimente satelit, găzduite de studiouri de design, showroom-uri, hub-uri creative, galerii de artă, toate unite sub umbrela design-ului.

Festivalul se întinde în mai multe cartiere din centru şi pentru prima dată printre creatorii de bijuterii şi haine şi-au făcut loc şi producătorii români de fructe şi legume.

Evenimentul va avea o zonă principală, în Piaţa Amzei, dar şi puncte cheie în cartiere istorice ale Bucureștiului, precum Cotroceni, Dorobanți-Floreasca sau Ioanid-Icoanei.

„Pe de-o parte editia a 11-a Romanian Design Week este cea mai mare de până acum. Nişte diferenţe faţă de ultimii 3 ani ar fi faptul că revenim în centrul oraşului. O diferenta mai pentru cunoscatori este ca pentru expozitia centrala board-ul de curatori a fost format si de specialisti cu semnatura importanta in domeniile lor din afara Romaniei. O să vedeţi cele mai bune proiecte de design de produs, design vestimentar, design grafic, design interior, arhitectură, din ce în ce mai multe instalaţii interesante”, a spus Dorin Borțun, unul dintre organizatori.

Romanian Design Week are peste 100 de evenimente programate: de la expoziţii şi întâlniri cretive, până la petreceri şi evenimente de socializare. Accesul este gratuit.

Editor: I.F.A.