You are currently viewing Constantin Constantin, PES Dâmbovița: fermierii dâmbovițeni sunt afectați de lipsa mecanismelor de protecție, creșterea costurilor de producție, scăderea prețurilor la cereale și politicile comerciale ale UE

Constantin Constantin, PES Dâmbovița: fermierii dâmbovițeni sunt afectați de lipsa mecanismelor de protecție, creșterea costurilor de producție, scăderea prețurilor la cereale și politicile comerciale ale UE

Liderul PES Activists Dâmbovița, Constantin Constantin a efectuat, în acest weekend, o vizită în comuna Băleni, pentru a vorbi cu locuitorii și a afla care sunt principalele probleme cu care se confruntă aceștia și ce nemulțumiri au. Acesta le-a promis fermierilor că PES, alături de PSD va solicita creșterea fondurilor alocate mediului rural, precum și demararea unor programe destinate informării și formării dâmbovițenilor din mediul rural pentru ca aceștia să se adapteze rapid noilor provocări.

Ar putea fi o imagine cu 6 persoane şi stativ

Suntem cu toții de acord că munca în câmp sau în solare nu este deloc ușoară.
Ceea ce fac oamenii din Băleni este un mod de viață, dar și o afacere al cărui consumator final, mulțumit și încântat, suntem noi.

Aprecierile noastre nu sunt însă suficiente pentru ca legumicultura dâmbovițeană și națională să poată țină ritmul cu cererea internă și să reziste concurenței europene.
Și toate pleacă de la finanțarea și susținerea acestor mici afaceri.

 Mediul rural din județul Dâmbovița se confruntă cu scăderea nivelului de trai și a șanselor de dezvoltare personală și comunitară, cu depopulare, îmbătrânire, ca urmare a globalizării și urbanizării accelerate.

Peste toate acestea, fermierii dâmbovițeni sunt afectați de lipsa mecanismelor de protecție, creșterea costurilor de producție, scăderea prețurilor la cereale și politicile comerciale ale Uniunii Europene.

Când discutăm despre agricultura din România, subiectul pare să își găsească sfârșitul în cuvântul „import”, însă realitatea este alta: cererea este mult prea mare pentru producătorii locali, iar stocul este completat din import.

De aceea, astăzi, am vizitat una dintre cele mai productive comune ale județului Dâmbovița, comuna Băleni, pentru a prelua ideile și îngrijorările legumicultorilor de aici și a le aduce în atenția Parlamentului European sub forma unei petiții prin care să identificăm modalități de susținere a satelor românești din bani europeni”, transmite liderul organizației dâmbovițene.

AUTOR: F.S.