You are currently viewing CONCURSUL NAȚIONAL MULTIDISCIPLINAR „ACȚIUNE PENTRU CLIMĂ!” ȘI-A DESEMNAT CÂȘTIGĂTORII

CONCURSUL NAȚIONAL MULTIDISCIPLINAR „ACȚIUNE PENTRU CLIMĂ!” ȘI-A DESEMNAT CÂȘTIGĂTORII

Municipalitatea morenară a organizat, în perioada 20 aprilie – 16 mai 2023, prima ediție a concursului multidisciplinar ,,Acțiune pentru climă!” – în cadrul proiectului „Moreni în Acțiune pentru Climă”, finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014 – 2021.

Tema anului acesta a fost ,,Fiecare gest contează!”, iar elevii au participat cu lucrările și creațiile lor la secțiunile din concurs (desene/picturi, colaje, fotografie, afiș, obiecte din materiale reciclabile, creaţii literare, poezii, eseuri, etc.). De asemenea, o secțiune specială de simpozion/dezbatere a fost adresată cadrelor didactice.

,,Această activitate continuă tradiția de peste 15 ani a concursurilor pe teme de actualitate, de protecția mediului, concursuri cu ecou atât la nivel național, cât și internațional care au contribuit la dezvoltarea spiritului PRO NATURA al tinerei generații. Implicarea activă a copiilor în activităţile de mediu îi învaţă să preţuiască şi să ocrotească rodul muncii depuse, să ocrotească natura, să se recreeze și să socializeze într-un cadru atractiv și prietenos”, a declarat Constantin Dinu, Primarul municipiului Moreni.

Această primă ediție a înregistrat o participare numeroasă a elevilor și profesorilor din toată țara, astfel că au fost jurizate peste 300 de lucrări transmise în cadrul modulului de participare indirectă, 60 de copii au fost prezenți la atelierele de creație și 20 de cadre didactice au transmis lucrările la secțiunea specifică.

Ar putea fi o ilustraţie cu bufniţă şi text

AUTOR:F.S.