You are currently viewing Lucian Bode: Dacă există dorința PSD să schimbăm protocolul, am solicitat reducerea numărului de ministere și rediscutarea tuturor portofoliilor de la zero

Lucian Bode: Dacă există dorința PSD să schimbăm protocolul, am solicitat reducerea numărului de ministere și rediscutarea tuturor portofoliilor de la zero

Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune că PNL vrea păstrarea protocolului semnat între liberali, PSD, UDMR și minoritățile naționale în ceea ce privește formarea viitorului guvern, iar acesta ar urma să aibă cel mult 18 ministere. Dacă PSD vrea să păstreze anumite portofolii, liberalii cer rediscutarea tuturor ministerelor, a adăugat el. UDMR ar rămâne cu 2 portofolii și un vicepremier.
Am discutat foarte mult despre programul de guvernare și am decis ca astăzi echipele tehnice să se întrunească. Din partea PNL, coordonator este Gheorghe Flutur. Sperăm ca la începutul săptămânii viitoare să avem definitivat noul program de guvernare, care este actualul program de guvernare, adaptat”, a spus Bode într-o conferință de presă. „În ceea ce privește structura Guvernului, poziția PNL a fost de a respecta protocolul semnat în 2021 între PNL, PSD, UDMR și minoritățile naționale. Dacă există dorința PSD să schimbăm protocolul, am solicitat reducerea numărului de ministere și rediscutarea tuturor portofoliilor de la zero”, a mai spus ministrul.
Am propus să reducem numărul de ministere la maximum 18 și să rediscutăm toate portofoliile, astfel încât la sfârșitul săptămânii viitoare să avem definitivată structura Guvernului”, a explicat el. „Dacă rămânem în formula de 18 ministere, UDMR va avea două ministere și vicepremier, PNL va avea 8 ministere, vicepremier și secretar general al Guvernului, iar PSD va avea 8 ministere, premier, vicepremier și cancelar al Guvernului. Dacă la cele două ministere pentru UDMR se agreează o forumulă agreată și de PNL și de PSD, stau la masă. Dacă nu, e decizia domniilor lor”, a mai spus Bode.

Editor: I.F.A.