You are currently viewing Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în weekend, Târgul de miere

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în weekend, Târgul de miere

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, sâmbătă şi duminică, Târgul de miere . Evenimentul este dedicat sărbătoririi Zilei Internaţionale a Albinei, marcată în fiecare an pe 20 mai, şi va cuprinde o serie de întâlniri cu apicultori veniţi din toată ţară pentru a vorbi despre beneficiile mierii şi importanţa albinei pentru întreaga omenire.

Sâmbătă, de la ora 13,00, la Casa Apicultorului (Casa Cut) din muzeu, actorul Nae Alexandru împreună cu interpreta de muzică populară Narcisa Băleanu vor pune în scenă Povestea Casei Cut şi vor familiariza publicul cu tradiţiile apicultorilor.

Ziua mondială a albinelor a fost instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în anul 2017, la propunerea Asociaţiei Apicultorilor din Slovenia, pentru a evidenţia importanţa albinelor pentru umanitate şi pentru a atrage atenţia asupra necesităţii protejării acestora, dar şi a altor polenizatoare.

Dată aleasă reprezintă ziua de naştere a lui Anton Jana (20 mai 1734 – 13 septembrie 1773), considerat un pionier şi un expert important al apiculturii moderne.

Editor: I.F.A.