You are currently viewing Săptămâna viitoare, vor începe lucrările de reparații și modernizare a Gării Centrale din Pucioasa

Săptămâna viitoare, vor începe lucrările de reparații și modernizare a Gării Centrale din Pucioasa

Încă o veste bună, pentru unul dintre orașele dâmbovițene aflat în plină transformare și dezvoltare. Primarul din Pucioasa a anunțat, la Riposta pe net și Dâmbovițeanul.com, că săptămâna viitoare vor începe lucrările la Gara Centrală din orașul dâmbovițean, un veritabil monument istoric. Edilul a subliniat că realizarea acestui proiect a fost posibilă cu sprijinul secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu.

„Domnul Ionuț Săvoiu m-a ajutat foarte tare. Datorită eforturilor dânsului, săptămâna viitoare, vor începe lucrările de reparații și modernizare a Gării Centrale. E un monument, o clădire extraordinară și foarte importantă pentru noi. Domnul Săvoiu nu ne-a abandonat nicio secundă, din contră”, a subliniat Constantin Ana, primarul orașului Pucioasa, prezent la Riposta pe Net.

Gara orasului Pucioasa este o impresionantă clădire utilitară datată încă din anul 1894, inclusă în itinerariul „Gări de Poveste” și înscrisă în Lista Monumentelor Istorice din România. Între anii 1908 – 1912 a fost realizat și podul de cale ferată ce traversează râul Ialomița, spre Fieni, care este înscris de asemenea în Lista Monumentelor Istorice din România.

AUTOR: F.S.