You are currently viewing Noul parc din municipiul Târgoviște, aproape de finalizare

Noul parc din municipiul Târgoviște, aproape de finalizare

Construirea celui mai mare parc din municipiul Târgoviște, din ultimii 50 de ani, se află pe ultima sută de metri, anunță primarul orașului, Cristian Stan. Valoarea totală a investiției derulate lângă Complexul Turistic de Natație este de 10.793.302,96 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Astfel, în cadrul investiției cu titlul „Reconversia si refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere„, pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, este în curs de finalizare un proiect care presupune amenajarea unui spațiu verde generos, pe aproximativ 90% din suprafața menționată, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unor locuri de joacă, a unei fântani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete. Totodată, în cadrul clădirii multifuncționale, este realizat și un loc de joacă interior, dotat echipamente de joacă de tip softplay.

În plus, parcul este dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, este supravegheat video, iar tot spațiul verde beneficiază de sistem automat de irigații.

Este construită o tiroliană, dar și un minipoligon rutier destinat celor mici”, informează edilul târgoviștean.

Cristian Stan mai precizează ca acest parc reprezintă doar o componentă a programului de extindere a spațiilor verzi din municipiu, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile. Cu această finanțare a avut loc și construirea noului parc de lângă Dâmbovița Mall și se va efectua și punerea în valoare a celei mai extinse zone verzi și de relaxare din oraș, Parcul Chindia, dar și proiectul de punere în valoare și de amenajare peisagistică a Șanțului și a Valului Cetății.

AUTOR: F.S