You are currently viewing Președintele Germaniei, vizită oficială în România

Președintele Germaniei, vizită oficială în România

Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, care efectuează până vineri o vizită de stat în România.

Germania este „de multă vreme de părere că locul României este în Spaţiul Schengen”, a declarat, miercuri, preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul român, Klaus Iohannis, relatează Agerpres.

În ceea ce priveşte aderarea ţării noastre la Schengen, el a transmis asigurări că Germania va susţine acest demers.

De asemenea, s-a referit la actuala situaţie de securitate, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Unitatea noastră este un atu în aceste vremuri ale provocărilor, aşa cum nu a fost niciodată în ultimele decenii. Vom face faţă împreună acestor provocări”, a afirmat preşedintele german, potrivit traducerii oficiale.

Acesta a lăudat modul în care România a primit cetăţenii ucraineni care au fugit din calea războiului şi gestionarea tranzitului de cereale din Ucraina.

El a evocat şi lupta cetăţenilor români împotriva comunismului.

România este o ţară cu o mare cultură, cu o istorie bogată”, a punctat Frank-Walter Steinmeier.

Preşedintele german a vorbit de argumentele folosite de reprezentanţii statului său pentru a-i convinge „pe cei care ezită” legat de acordarea statutului de membru al Spaţiului Schengen pentru România.

Nu e nimic care să contravină eforturilor făcute de România. Cancelarul federal, ministrul de Externe, ministrul de Interne vor aduce aceste argumente faţă de Austria şi Olanda”, a adăugat el.

Editor: I.F.A.