You are currently viewing Punct provizoriu de Trecere a Frontierei cu Republica Moldova, deschis la Bumbăta, județul Vaslui

Punct provizoriu de Trecere a Frontierei cu Republica Moldova, deschis la Bumbăta, județul Vaslui

Marți, a fost deschis un Punct provizoriu de Trecere a Frontierei cu Republica Moldova, la Bumbăta, județul Vaslui. Acesta va permite inițial trecerea autovehiculelor de maximum 3,5 tone, iar după finalizarea lucrărilor, în data de 30 iunie, vor putea circula pe aici și autovehicule de mare tonaj.

CNAIR a construit un drum care asigură legătura DN 24A cu Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) și a amenajat platforma necesară activităților de frontieră, iar MApN a construit un pod de pontoane peste Prut.

Punctul Provizoriu de Trecere – a cărui realizare a costat 13,2 milioane de lei (alocați de la Bugetul de Stat)- reprezintă o alternativă la PTF Albița, care este la ora actuală extrem de aglomerat.

În paralel, am început demersurile pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și ulterior construcția în această zonă a unui Punct de Trecere definitiv a frontierei cu Republica Moldova„, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Editor: I.F.A.