You are currently viewing Sindicaliștii UVT susțin greva din învățământ

Sindicaliștii UVT susțin greva din învățământ

Sindicatul de la Universitatea Valahia Târgovişte, „SISDDAN VALAHIA”, a anunțat, într-un comunicat de presă, că susţine greva declanşată în învăţământul preuniversitar şi că va organiza acţiuni de solidaritate în acest sens.

Colegii noştri au făcut demersurile legale pentru declanşarea grevei generale împotriva politicii sociale şi economice a Guvernului. Ca atare, pentru a putea fi solidari cu cei din preuniversitar în momentul declanşării grevei, SISDDAN Valahia, alături de fiecare sindicat afiliat la F.N.S. ALMA MATER, va organiza acţiuni de solidaritate cu personalul din învăţământul preuniversitar”, se arată în comunicat.

În document se mai arată că reprezentanţii SISDDAN VALAHIA susţin respectarea legislaţiei în vigoare cu privire la:

-finanţarea sistemului de învăţământ – 6% din PIB;

-aplicarea integrală a dispoziţiilor Legii-cadru nr. 153/2017, pentru toate categoriile de salariaţi din învăţământ, astfel încât aceştia să beneficieze de salariul de bază prevăzut de această lege;

-aplicarea regulamentelor privind acordarea sporurilor pentru condiţii de muncă.

De asemenea se cere acordarea sporurilor şi a indemnizaţiilor din învăţământ prin raportare la nivelul salarizării actuale, plata orelor suplimentare efectuate de personalul didactic auxiliar şi nedidactic, acordarea sporurilor pentru condiţii de muncă personalului din învăţământ, dar și creşterea anuală a investiţiilor in învăţământ, pentru îmbunătăţirea bazei materiale şi a infrastructurii.

AUTOR: F.S.