You are currently viewing Sportivii de la CS Târgoviște, de șase ori pe podium la Campionatul Mondial de Karate Shito Ryu. Ștefania Huiu a cucerit medalia de aur

Sportivii de la CS Târgoviște, de șase ori pe podium la Campionatul Mondial de Karate Shito Ryu. Ștefania Huiu a cucerit medalia de aur

Comportare foarte bună pentru sportivii de la CS Târgoviște la ediția din acest an a Campionatului Mondial de Karate Shito Ryu, găzduit da Sala Sporturilor „Antonio Alexe” din Oradea, în data de 19 mai. La capătul unor evoluții încântătoare, sportivii clubului dâmbovițean, antrenați de Ionuț Munteanu, au urcat de șase ori pe podiumul de premiere.

După o prestație excelentă, Ștefania Huiu, a cucerit medalia de aur la kumite, în limitele categoriei -58 de kilograme. După un parcurs excelent pe durata concursului, karateka Clubului Sportiv Târgoviște a devenit campioană mondială la junioare.

La puternica întrecere de la Oradea, alte patru medalii de bronz au fost adjudecate de Adrian Drăguș (kumite U21 – cat. +80 kg), Alexandru Munteanu (kumite juniori – cat. -59 kg), Lorelley Andrei  (kumite juniori – cat. -50 kg), Andreea Geana (kumite juniori – cat. -50 kg) și Anastasia Dinu (kata copii 12-13 ani).

Alți trei sportivi de la CS Târgoviște s-au clasat aproape de podium în urma evoluțiilor arătate. Astfel, Octavian Pomârleanu (kata Kobudo Bo seniori), Alexandru Vede (kumite cadeți – cat. +67 kg) și Anastasia Dinu (kata Kobudo Bo cadeți) au încheiat  pe locul 5 concursurile în care au fost angrenați.

La ediția din acest an a Campionatului Mondial de Karate Shito Ryu, CS Târgoviște a fost reprezentată de 11 sportivi, care și-au îndeplinit cu brio obiectivul propus.

Alături sportivii de la CS Târgoviște au luat parte și doi karateka de la Yama Sport Club Târgoviște. Unul dintre aceștia, Andrei Zagoneanu a obținut medalia de bronz, la kata copii 10-11 ani. De asemenea, același sportiv la kata Kobudo Bo cadeți a terminat pe locul 5.

La startul Campionatului Mondial de Karate Shito Ryu s-au aflat 450 de sportivi ce au reprezentat cluburi din 24 de țări, la disciplinele kata, kumite și kobudo bo kata.

M.I.