You are currently viewing Eroii români, cinstiți, astăzi, de autoritățile județene

Eroii români, cinstiți, astăzi, de autoritățile județene

Ziua eroilor a fost marcată, astăzi, la Târgoviște, printr-o serie de manifestări solemne, desfășurate la Garnizoana Teiș, la Cimitirul Evreiesc și în Piața Tricolorului. Acestea au inclus slujba de pomenire a celor ce s-au jertfit pentru patrie, depuneri de coroane și jerbe de flori, defilarea Gărzii de Onoare, dar și alocuțiuni rostite de autoritățile dâmbovițene. Un mesaj emoționant le-a transmis, celor prezenți la ceremonii, prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

„Ziua Eroilor este un reper în istoria României Moderne și parte din patrimoniul cultural și identitar al poporului nostru.
Se spune că nu-ți poți alege țara în care te naști, dar sigur poți alege de partea cui să lupți și pentru ce valori să militezi. Strămoșii noștri au luptat pentru fiecare dintre noi și pentru fiecare sătuc românesc și au contribuit la edificarea României moderne, iar astăzi avem o țară europeană, un stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil.  Oriunde au luptat eroii, au avut în suflet steagul patriei și un crez, au luptat pentru ca cei rămași acasă să aibă o viață mai bună.
Astăzi, în zile atât de tulburi, avem nevoie să ne reamintim că libertatea individuală, demnitatea umană și independența statului i-au costat scump pe bunicii și străbunicii noștri. Ei ne-au oferit un dar de neprețuit (…) Cu prilejul Zilei Eroilor, prețuind și onorând sacrificiul lor, le urez viață lungă tuturor veteranilor.
Memorie veșnică eroilor noștri!”, a transmis reprezentantul Guvernului în județul Dâmbovița.

În urma unui erou nu rămâne doar o pagină de istorie, ci și puterea exemplului acestuia – model de demnitate, vitejie și atașament față de țară.

Astăzi, am sărbătorit Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor! Ceremonia săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon la Catedrala din Târgoviște a strâns enoriașii veniți pentru a asista la slujbă, dar și pentru a aduce un omagiu eroilor români căzuți de-a lungul istoriei noastre. De asemenea, în prima parte a zilei, am avut privilegiul de a depune o coroană de flori și la monumentul Cimitirului de Onoare Românesc de la Teiș.

Le datorăm ostașilor noștri existența noastră ca neam. Să le cinstim memoria și, mai ales, să nu uităm că ei au pus destinul țării mai presus de propriile vieți.
Hristos S-a Înălțat!Cinste și onoare eroilor neamului”, a transmis și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

AUTOR: F.S.