You are currently viewing Municipiul Târgoviște găzduiește Etapa națională a Olimpiadei de Tehnologia Informației

Municipiul Târgoviște găzduiește Etapa națională a Olimpiadei de Tehnologia Informației

Începând de astăzi, până pe 28 mai, municipiul Târgoviște găzduiește etapa națională a Olimpiadei de Tehnologia Informației. Cu o participare impresionantă, concursul reunește peste 320 de elevi, 45 de cadre didactice însoțitoare și aproximativ 40 de cadre didactice – membri și profesori evaluatori în Comisia Centrală. Județul Dâmbovița este reprezentat de opt elevi participanți la ambele secțiuni.

Olimpiada de Tehnologia Informației, etapa națională, este un eveniment prestigios dedicat pasionaților de informatică și tehnologie, fiind o oportunitate unică pentru elevi de a-și demonstra abilitățile în domeniul IT și de a-și măsura forțele cu alți tineri talentați din întreaga țară.

Prin faptul că participanții sunt din toate județele țării, Olimpiada oferă prilejul promovării obiectivelor turistice și culturale ale județului nostru, astfel că, pe lângă activitățile specifice olimpiadei – Comisia județeană de organizare a etapei naționale a planificat activități de descoperire și cunoaștere a orizontului local, în parteneriat cu autoritățile locale și județene.

Proba de concurs se va susține mâine, în două instituții pregătite pentru rigorile tehnologice pe care le presupune găzduirea acestui eveniment: Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu”, Târgoviște pentru secțiunea TIC (clasa a XII-a) și secțiunea C# și Universitatea „Valahia” din Târgoviște pentru secțiunea TIC (clasele a IX-a – a XI-a).

Programul Olimpiadei debutează astăzi, 25 mai 2023, la ora 16.00, cu Deschiderea festivă, organizată la Cinematograful Independența din Târgoviște. Tot aici, va avea loc și festivitatea de premiere.

AUTOR: F.S.