You are currently viewing Salbă de medalii pentru karateka de la CS Târgoviște la Campionatul European. Andreea Geană a obținut aurul

Salbă de medalii pentru karateka de la CS Târgoviște la Campionatul European. Andreea Geană a obținut aurul

Comportare la înălțime pentru sportivii de la CS Târgoviște la Campionatul European de Karate Shito Ryu, desfășurat în Sala Sporturilor „Antonio Alexe” din Oradea, în perioada 20-21 mai. Karateka antrenați de Ionuț Munteanu au luptat extraordinar, iar la finalul competiției continentale au revenit acasă cu tolba plină cu medalii. La capătul unor prestații pe măsură, sportivii clubului dâmbovițean au urcat de numai puțin de 11 ori pe podiumul de premiere.

O evoluție de excepție la ediția din acest an a Campionatului European a avut-o Andreea Geană. Sportiva de la CS Târgoviște a devenit campioană europeană la juniori, la categoria 50 de kilograme. Pe durata concursului, Andreea și-a învins toate adversarele care i-au ieșit în cale.

Cu medalii de argint au revenit acasă de la Europene Lorelley Andrei (kumite juniori – cat. -50 kg) și Ștefania Huiu (kumite juniori – 58 kg).

Pe ultima treaptă a podiumului la competiția continentală au terminat Mihai Stan (kata kobudo bo – seniori), Ana Maria Hura Tudor (kata kobudo bo – seniori), Adrian Drăguș (kumite U21 – +80 kg), Alexandru Munteanu (kumite juniori – 59 kg), Alexandru Vede (kata kobudo bo – cadeți și kumite cadeți – +67 kg) și Anastasia Dinu (kata copii 12-13 ani și kata kobudo bo – cadeți).

Aproape de podium, pe locul 5, au terminat Octavian Pomârleanu (kata kobudo bo – seniori) și Ștefania Huiu (kata juniori). La acest Campionat European, un alt sportiv care a reprezentat CS Târgoviște a fost Dragoș Ancuța, la kata copii 10-11 ani, care a avut parte de o evoluție destul de bună.

Alături de sportivii de la CS Târgoviște, la ediția din acest an a Campionatului European a luptat și Cristian Zagoneanu, de la Yama Sport Club Târgoviște. Acesta a obținut două locuri 5 la kata kobudo bo – cadeți și kata copii 10-11 ani.

La startul Campionatului European s-au aflat peste 600 de sportivi, care au reprezentat cluburi din 21 de țări.

M.I.