You are currently viewing Virgil Guran: Domnul Ciolacu a prins curaj și și-a dat seama că poate să fie premier, sprijinit de noi, și poate să rezolve și dânsul problema din educație

Virgil Guran: Domnul Ciolacu a prins curaj și și-a dat seama că poate să fie premier, sprijinit de noi, și poate să rezolve și dânsul problema din educație

Săptămâna trecută, premierul Ciucă anunța că se ține de protocolul semnat privind rotativa și pe 26 își depune mandatul. A izbucnit apoi greva generală din învățământ, iar premierul a revenit, argumentând că nu-i poate lăsa această grea moștenire colegului de alianță, iar Ciolacu a spus că nu mai este prioritară acum rotativa, ci situația din educație. Acum, cei doi au revenit din nou, astfel că mâine se așteaptă predarea mandatului de către unul dintre cei mai longevivi premieri din ultimii ani, Nicolae Ciucă, către cel care se pare că „a prin curaj și și-a dat seama că poate fi premier”, după cum s-a exprimat președintele liberalilor dâmbovițeni, senatorul Virgil Guran, astăzi, într-o conferință de presă.

„Domnul Ciolacu a prins curaj și și-a dat seama că poate să conducă, să fie premier, sprijinit de noi, și poate să rezolve și dânsul, împreună cu noi, problema din educație. Nicolae Ciucă este atipic pentru politică, este un om de cuvânt și, dacă a zis ceva, aia rămâne. Și a spus: este un protocol semnat, un acord, îl respectăm și mă retrag pe 26. Și PSD-ul trebuia să ajungă la o concluzie, să vină să preia funcția de premier, că  nu se poate rămâne cu premier interimar, ar fi o mare greșeală, când sunt o mie de probleme pe zi în România, trebuie să ai prerogative complete. Dacă nu poți să dai ordonanțe, dacă nu poți să direcționezi bani, e gravă situația. Deci nu ne putem juca; în momentul în care PSD-ul este hotărât, noi ne ținem de cuvânt și ceea ce am spus asta rămâne”, a declarat Virgil Guran, în conferința de presă a PNL Dâmbovița de astăzi.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, însă, astăzi, că rotativa guvernamentală se amână, pentru că nu se va face în timpul grevei din educație. Ieri, același personaj declara că rotația guvernamentală se poate realiza conform calendarului stabilit prin protocol.

AUTOR: F.S.