You are currently viewing Astăzi, în toate bisericile din județul Dâmbovița vor bate clopotele pentru a marca sărbătoarea demnității neamului românesc

Astăzi, în toate bisericile din județul Dâmbovița vor bate clopotele pentru a marca sărbătoarea demnității neamului românesc

Astăzi, românii au un dublu motiv de sărbătoare și de smerită aducere-aminte, Înălţarea Domnului și Ziua Eroilor, sărbătoarea demnității neamului românesc.

Ziua Eroilor este sărbătoarea națională a României pentru comemorarea bărbaților și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate. În România prin Decretul-Lege nr. 1693/4 mai 1920 privind cinstirea Zilei Eroilor cu prilejul zilei Înălțării Domnului, s-a stabilit ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită în fiecare an de ziua Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii români și străini.

Cinstind memoria marilor noştri înaintaşi, venerându-ne eroii, facem dovada că jertfa lor nu a fost în zadar, înţelegând că demnitatea la care a ajuns astăzi poporul nostru se recunoaşte în adâncurile ființei sale naționale, acolo unde-i sunt izvoarele.

Astăzi, în ziua de Înălțarea Domnului, prin solemnităţile militare şi religioase desfășurate în întreaga țară, noi comemorăm pe cei ce s-au sacrificat pentru integritatea, demnitatea, identitatea şi spiritualitatea neamului și simţim că sacrificiul lor este o pavăză care ocrotește această națiune, că mormintele lor păzesc hotarele patriei, iar sângele lor udă permanent arborele libertăţii noastre.

Pentru generația de astăzi, Ziua eroilor nu trebuie să rămână doar o zi comemorativă, de pomenire și omagiere a celor care, pe câmpurile de luptă, au arătat iubire de neam și patrie, ci trebuie să fie și o zi de angajament solemn în fața lui Dumnezeu că vom lupta în continuare, poate cu altfel de arme și pe altfel de câmpuri de bătălie, pentru apărarea identității spirituale și naționale poporului român și vom rămâne cu recunoștință în aceeași unitate pentru care generații întregi de români s-au jertfit.

Astăzi, la ora 12:00, clopotele bisericilor ­ortodoxe din Patriarhia Română, inclusiv cele din bisericile ortodoxe din întreg județul Dâmbovița, vor fi trase în semn de veșnică ­pomenire, de prețuire și recunoştinţă pentru eroii care s-au jertfit pentru popor, credinţă şi ţară.

AUTOR: F.S.