You are currently viewing A fost semnat contractul pentru construirea, la Timișoara, a primului centru de arși din țară

A fost semnat contractul pentru construirea, la Timișoara, a primului centru de arși din țară

​Reprezentanții Ministerului Sănătății și cei ai constructorului au semnat contractul de construire a unei clădiri noi în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Pius Brânzeu din Timișoara, în care să funcționeze integrat Centrul de Arși, compus din 6 paturi pentru mari arși, 6 paturi pentru arși intermediari și post-critici și 5 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, după cum anunță Ministerul Sănătății.

Noua clădire va avea și o secție de Terapie Intensivă cu 27 de paturi, bloc operator cu 25 de săli de operație, precum și spații conexe (sterilizare, farmacie, spații administrative și logistice, spații tehnice, etc.) și un heliport.

De asemenea, aici urmează să funcționeze și UPU-SMURD cu 58 de posturi.

Valoarea investiției este de 66 milioane de euro, iar durata de execuție este de 26 de luni, anunță Ministerul Sănătății.

Finanțarea este asigurată în cadrul proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar finanţat din Acordul de Împrumut nr 8362 dintre Guvernul României şi Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD).

Editor: I.F.A.