You are currently viewing Mai sunt doar două zile, până la debutul sărbătorii județului Dâmbovița

Mai sunt doar două zile, până la debutul sărbătorii județului Dâmbovița

Mai sunt doar două zile până la debutul sărbătorii comunității dâmbovițene. Administrația județeană anunță evenimente extraordinare, în cadrul evenimentului „Zilele Județului Dâmbovița”, ajuns la a doua ediție. Astfel, în intervalul 31 mai – 4 iunie 2023, dâmbovițenii se vor putea bucura de manifestări culturale, muzică de calitate, târguri tradiționale și meșteșugărești și competiții sportive.

Prin acest eveniment, vrem să atragem în primul rând dâmbovițenii, să participe la toate activitățile care vor avea loc în toate localitățile județului Dâmbovița. În al doilea rând, vrem să promovăm din toate punctele de vedere județul, din punct de vedere al tradițiilor, din punct de vedere al istoriei, din punct de vedere cultural, pentru că avem un județ bogat din toate punctele de vedere și cred că toți dâmbovițenii trebuie să afle și să sărbătoarescă în acea perioada 30 mai – 4 iunie”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Manifestările vor debuta pe 31 mai, la ora 10.00, cu „Maratonul tradițiilor dâmbovițene”, la ora 13.00 va avea loc Ședința festivă a Consiliului Județean Dâmbovița, în cadrul căreia se va acorda al doilea titlu de cetățean de onoare al județului, la ora 14.00 va avea loc deschiderea Târgului meșterilor populari, apoi a Târgului de gravură Gabriel Popescu, urmând ca seara, la Cinematograful Independența să se desfășoare Gala excelenței județului Dâmbovița, iar la ora 19.00, un spectacol de operetă la Curtea Domnească din Târgoviște.

Pe 1 iunie, vor avea loc în toate localitățile județului activități dedicate Zilei Copilului. În aceeași zi se va da startul activităților sportive. Astfel, de la ora 9.00 va avea loc, la Aninoasa, deschiderea Campionatului județean de fotbal „Iubim Dâmbovița”, la 11.30 va debuta Campionatul de Tenis cu piciorul, iar la ora 12.00 va începe Turneul de tenis „Iubim Dâmbovița”, cu secțiuni pentru copii, adulți, dar și pentru femei. De la ora 19.00, la Curtea Domnească, va avea loc un spectacol de revistă, susținut de Teatrul Constantin Tănase, în premieră, în județul Dâmbovița.

Ziua de 2 iunie va debuta, la ora 11.00, cu „Maratonul tinerilor scriitori”, va continua, de la ora 12.00, cu debutul Turneului de baschet 3×3, care va avea loc în Piața Tricolorului, din Municipiul Târgoviște, de la ora 15.30 va avea loc redeschiderea Muzeului scriitorilor din Târgoviște, iar ziua se va încheia cu un concert extraordinar intitulat „Drag de România, Drag de Dâmbovița”, ce va avea loc de la ora 20.00.

Sâmbătă, pe 3 iunie, vor fi evenimente în tot județul, însă cel mai important va începe la ora 12.00, la Palatul Brâncovenesc Potlogi, unde va avea loc „Rânduiala Ospețelor Domnești din vremea lui Constantin Brâncoveanu și a principilor fanarioți” – degustare de bucate pregătite după rețete de epocă. De la ora 14.00 va avea loc un Maraton de Călărie și Cupa Națională a României, în comuna Sălcioara, la ora 16.00 va fi Schimbarea gărzii, la Curtea Domnească din Târgoviște, iar la ora 20.00 va avea loc, la sala Sporturilor din Târgoviște, o alta competiție națională, gala de kickboxing, „Înfruntarea Titanilor”, cu participare națională și internațională. Tot de la ora 20.00, la Curtea Domnească, va avea loc un concert Ștefan Bănică Junior și Trooper.

Duminică, pe 4 iunie, în ultima zi a evenimentului, vor avea loc finalele și premierea câștigătorilor concursurilor sportive, dar și un meci demonstrativ de fotbal între echipa Consiliului Județean Dâmbovița și a primarilor din județ. De asemenea, va avea loc competiția de ciclism „Iubim Dâmbovița”, dar și Retroparada mașinilor de epocă „Iubim Dâmbovița”, care va putea fi admirată pe traseul Parcarea CJD – Mănăstirea Dealu. La ora 20.00 un concert susținut de Andra și Smiley, va marca, alături de un show de lasere și un spectaculos foc de artificii, încheierea Zilelor Județului Dâmbovița 2023.

AUTOR: F.S.