You are currently viewing A început turneul de tenis de la Roland Garros

A început turneul de tenis de la Roland Garros

La Paris a început turneul de tenis de la Roland Garros. Marele absent al ediției din acest an este Rafael Nadal, accidentat de câteva luni. Printre favoriți se numără Carlos Alcaraz și Novak Djokovic în competiția masculină iar la fete întrecerea este deschisă. Iga Swiatek, Aryna Sabalenka sau Elena Rybakina, fiecare dintre acestea are șanse pentru marele trofeu.

Tânărul Carlos Alcaraz, alintat Carlitos, recunoaște că „a fost dificil să ne imaginăm cum va fi anul acesta fără el”, făcând referire la absența lui Rafael Nadal. Novak Djokovic are ocazia să preia conducerea în ceea ce privește recordul lui Nadal care are 22 de titluri de Mare Șlem. Nu trebuie eliminat dintre favoriți nici Daniil Medvedev, care a câștigat recent titlul la Roma.

La fete, duelul dintre Marta Kostyuk din Ucraina și Aryna Sabalenka din Belarus a depășit miza sportivă de la Roland-Garros. Marta Kostyuk a fost destul de critică față de clemența de care s-au bucurat jucătorii ruși și belarusi în diferite competiții după declanșarea războiului din Ucraina. Reamintim că la US Open, anul trecut, Kostyuk a refuzat să-i strângă mâna fostei numărul 1 mondial, Victoria Azarenka, din Belarus.  Caroline Garcia, numărul 5 mondial, va intra în cursă luni. Iga Swiatek, campioană mondială numărul 1 va avea primul meci marți. Finala de la fete de la Roland Garros din acest an se va desfășura sâmbătă 10 iunie iar cea masculină pe 11 iunie.

 

Editor: I.F.A.