You are currently viewing Astăzi, a debutat, la Târgoviște, Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice

Astăzi, a debutat, la Târgoviște, Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice

Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească“ din Târgoviște, cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, sub patronajul Ministerului Culturii, organizează la Târgoviște, începând de astăzi și până pe 31 mai, Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice. La acest eveniment științific de anvergură al arheologie românești s-au înscris peste 150 de arheologi, reprezentând o parte semnificativă a specialiștilor de la noi din țară. 99 de comunicări științifice, bazate pe cele mai recente rezultate ale cercetărilor arheologice din România, vor fi prezentate în cadrul a trei secțiuni: I. Arheologie Preistorică și a Epocii Dacice; II. Arheologia Epocii Greco-Romane; III. Arheologia Epocii Medievale. Astăzi, a avut loc deschiderea oficială a evenimentului, la Muzeul de Istorie din Târgoviște.

„Județul Dâmbovița este gazda Sesiunii Naționale de Rapoarte Arheologice, unul dintre cele mai prolifice evenimente ale arheologiei românești. Numărul mare de arheologi înscriși, peste 150 de cercetători, este cu totul impresionant.
Întâlnirea cercetătorilor în Dâmbovița este mai mult decât potrivită, potențialul arheologic și istoric al județului nostru fiind unul uriaș.
Sunt convins că această sesiune va rămâne de referință și am speranța că, începând de astăzi, se va produce o revigorare a evenimentului.
Succes tuturor!”, transmite președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, prezent la eveniment.

AUTOR: F.S.