You are currently viewing Astăzi încep manifestările dedicate Zilelor Județului Dâmbovița

Astăzi încep manifestările dedicate Zilelor Județului Dâmbovița

Astăzi se dă startul sărbătorii județului Dâmbovița. Timp de 5 zile, comunitatea locală este invitată să se bucure de evenimente gândite pentru toate vârstele și gusturile, începând cu manifestări culturale și sportive și până la târguri tradiționale și spectacole de magie, dedicate copiilor, pe 1 iunie.

„Prin acest eveniment, vrem să atragem în primul rând dâmbovițenii, să participe la toate activitățile care vor avea loc în toate localitățile județului Dâmbovița. În al doilea rând, vrem să promovăm din toate punctele de vedere județul, din punct de vedere al tradițiilor, din punct de vedere al istoriei, din punct de vedere cultural, pentru că avem un județ bogat din toate punctele de vedere și cred că toți dâmbovițenii trebuie să afle și să sărbătoarescă în acea perioada 30 mai – 4 iunie”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Manifestările vor debuta la ora 10.00, cu „Maratonul tradițiilor dâmbovițene”, care va avea loc la Curtea Domnească din Târgoviște, la ora 13.00, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi va găzdui Ședința festivă a Consiliului Județean Dâmbovița, în cadrul căreia se va acorda al doilea titlu de cetățean de onoare al județului, la ora 14.00 va avea loc deschiderea Târgului meșterilor populari, la Curtea Domnească, iar la ora 15.00 va fi Deschiderea atelierului de Gravură „Gabriel Popescu”, la Casa Atelier Gabriel Popescu, din Vulcana Pandele. De la ora 17.00, la Cinematograful Independența se va desfășura etapa a II-a a Galei excelenței județului Dâmbovița.

De la ora 19.00, la Curtea Domnească din Târgoviște, Orchestra Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” va prezenta Spectacolul de operă „Gala de Operă și Musical, la Curtea Domnească din Târgoviște”. Seara se va termina cu Rock after party, care se va desfășura, de la ora 21.00, în zona de food court, la Curtea Domnească din Târgoviște.

AUTOR: F.S.