You are currently viewing Klaus Iohannis se întâlnește astăzi cu liderii coaliției pentru a găsi soluții la revendicările sindicatelor din educație

Klaus Iohannis se întâlnește astăzi cu liderii coaliției pentru a găsi soluții la revendicările sindicatelor din educație

Klaus Iohannis s-a întâlnit marți cu o delegaţie a liderilor sindicatelor din Educaţie în contextul grevei generale declanşate în învăţământ și a marșului de protest la care au participat peste 10.000 de sindicaliști.

Preşedintele a transmis că este dispus să garanteze un acord politic, în vederea revendicărilor salariale și a obținerii  unui consens care să permită reluarea cât mai rapidă a procesului educațional. „A promis că se va implica”, a afirmat liderul FSLI, Simion Hancescu, după întâlnirea de la Cotroceni, iar preşedintele Federaţiei „Spiru Haret”, Marius Nistor, a catalogat discuţia cu şeful statului drept „constructivă”.

În acest context, liderii coaliției de guvernare, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor, au fost invitați la ora 12:00 la Palatul Cotroceni, potrivit unui anunț postat pe site-ul Președinției, tocmai pentru a găsi o soluție la revendicările profesorilor.

Editor: I.F.A.