You are currently viewing Marcel Ciolacu: cred că din acest moment trebuie să ne gândim la copii și să închidem anul școlar

Marcel Ciolacu: cred că din acest moment trebuie să ne gândim la copii și să închidem anul școlar

Guvernul va adopta un Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării. Liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit pe acest subiect și a insistat pe faptul că trebuie încheiat anul școlar, astfel încât elevii să nu sufere.

Eu cred că este un moment în care s-au îndeplinit toate cerințele inițiale ale liderilor de sindicat și este normal ca, în acest moment, când avem un memorandum, avem și o OUG, cred că din acest moment trebuie să ne gândim la copii și să închidem anul școlar, ca pe urmă împreună cu ministrul Muncii să terminăm grila, așa cum ne-am asumat până pe 15 iulie”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă rotativa guvernamentală va avea loc săptămâna aceasta, Ciolacu a spus că mai întâi trebuie rezolvată greva din educație.

În primul rând, ați văzut de la început am anunțat că trebuie să rezolvăm greva din educație. Pe urmă sunt ferm convins că vom veni în fața dvs. și vă vom prezenta noul calendar”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul UDMR Kelemen Hunor nu a semnat acordul. Marcel Ciolacu a explicat:

Nu este un acord politic. Este un angajament al meu și al dlui Nicolae Ciucă prin care ne-am asumat în acest moment această discuție”.

„Memorandumul va fi adoptat în ședința Executivului de mâine, 8 iunie 2023, și va fi publicat în Monitorul Oficial al României, pentru a consolida garanțiile guvernamentale privind prioritizarea Educației în viitoarea grilă de salarizare și utilizarea ca sistem de referință a salariului mediu brut pe economie pentru salariul debutantului/asistentului universitar.

Garanțiile guvernamentale incluse în Memorandum sunt asumate și la nivelul Coaliției de guvernare, ai căror lideri și le-au însușit în cadrul unui Angajament politic”, a transmis Biroul de Presă al Guvernului României.

Editor: I.F.A.