You are currently viewing Barbatul suspect de crimă în cazul fetiței găsită în canapea a fost prins în Olanda

Barbatul suspect de crimă în cazul fetiței găsită în canapea a fost prins în Olanda

Marcel Şerbuc, bărbatul dat în urmărire internaţională, principalul suspect în cazul crimei din Berceni, a fost prins în Olanda, unde se afla la muncă.

Bărbatul fusese dat vineri în urmărire internaţională, pe numele său fiind emis un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat emis de Poliția Română, „în urma cooperării dintre Poliţia Română şi autorităţile din Regatul Ţărilor de Jos, în cadrul unei operaţiuni ENFAST, astăzi, 10 iunie, a fost depistat un bărbat, de 37 de ani, urmărit la nivel internaţional, pentru omor. Acesta a fost depistat cu sprijinul ataşatului de afaceri interne al Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, în ţara respectivă, urmând a se desfăşura în continuare procedura de predare către România”. 

Vineri, mama fetei a fost audiată la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, după ce a fost adusă în România din Catalunya – Spania, unde era plecată la muncă. Mama fetei a fost lăsată în libertate de procurori, după ce a fost audiată timp de mai multe ore. Potrivit unor oficiali ai Parchetului, femeia a dat o declaraţie coerentă în faţa procurorilor, iar din această declaraţie nu au rezultat indicii că ea ar fi implicată în comiterea crimei. În consecinţă, anchetatorii au lăsat-o în libertate, ea având calitatea de martor.

Concubinul ei, Șerbuc Ilie-Marcel, a fost dat în urmărire prin Europol şi încadrat la categoria „periculos”.

Marcel Ilie Șerbuc are 37 de ani și este din satul Sfântu Ilie, judeţul Suceava, conform datelor furnizate de către Poliţia Română.

Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, precizează Poliţia.

Editor: I.F.A.