You are currently viewing „ROBOŢI ÎN ACŢIUNE” – Concurs tematic ştiinţific studențesc, la  Universitatea “Valahia” din Târgovişte

„ROBOŢI ÎN ACŢIUNE” – Concurs tematic ştiinţific studențesc, la Universitatea “Valahia” din Târgovişte

COMUNICAT DE PRESĂ

Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei, din cadrul Universităţii “Valahia” din Târgovişte, împreună cu Societatea de Robotică din România, filiala Târgovişte, a organizat vineri, 09.06.2023, a XVI-a ediţie a Concursului tematic ştiinţific studențesc „ROBOŢI ÎN ACŢIUNE”. Totodată, a avut loc şi cea de-a 4-a ediţie a Sesiunii de Comunicări Ştinţifice Studenţeşti ”Control Automatizat şi Informatică Aplicată în procese de laborator şi industriale” – CAIA 2023, organizat de Departamentul de Automatică, Informatică şi Inginerie Electrică.

În cadrul concursului au participat studenți sau echipe de studenţi care şi-au expus realizările teoretico/practice în domeniile ROBOTICII, MECATRONICII, AUTOMATICII ŞI INFORMATICII.

La această ediţie s-au regăsit aplicaţii tehnice realizate în cadrul facultății, cum ar fi Roboţi Industriali, Roboţi Mobili, Braţe Robotice utilizate în diverse medii, Linii şi Sisteme de fabricaţie flexibilă de sortare, manipulare, asamblare/dezasamblare, Modelări şi Simulări de Roboţi, Sisteme robotice. Printre temele de interes au fost: Navigaţie portabilă pentru autoturisme, Proiectarea unui sistem automatizat de control al irigaţiilor suprafeţelor agricole, Aplicaţie mobilă pentru scanarea codurilor de bare şi afişarea preţurilor dintr-un magazin, Aplicaţie mobilă pentru anunţarea clienţilor, cu privire la reducerea preţurilor la produsele favorite, Programarea unui robot ABB în cadrul unei Linii Flexibile de Fabricaţie, Senzori şi sisteme senzoriale în fabricaţia flexibilă etc.

Ca în fiecare an, evenimentul s-a bucurat de participarea unor invitaţi speciali și s-a continuat colaborarea cu elevi din instituţiile de învăţământ din regiune, reprezentanţi ai mediului industrial şi de afaceri, administaţii locale şi judeţene.

Fiind o întâlnire `live`, s-a realizat transmiterea evenimentului şi pe canalul propriu de YouTube, special pentru colegii din alte universităţi din ţară, dar şi pentru partenerii externi.

http:www.robotics-society.ro

BIROUL IMAGINE ȘI COMUNICARE