You are currently viewing OMV Petrom anunță cea mai mare descoperire de petrol din ultimele decenii. Resurse importante identificate, lângă Târgoviște

OMV Petrom anunță cea mai mare descoperire de petrol din ultimele decenii. Resurse importante identificate, lângă Târgoviște

OMV Petrom anunță că a descoperit lângă Târgoviște și în Oltenia zăcăminte de 30 milioane barili echivalenți petrol, echivalentul a 75% din producția internă pe anul 2022.

Compania susține că a cheltuit 20 milioane de euro pentru forajul de explorare şi testarea a trei sonde. Acest lucru a avut loc în perioada iunie 2022 – aprilie 2023.

Potrivit sursei citate, una dintre descoperirile făcute de OMV Petrom a fost în perimetrul de explorare Târgovişte, unde au fost identificate resurse de ţiţei în cantitate estimată de 6 milioane bep (Baril Echivalent Petrol). Lucrările de testare au avut loc în aprilie 2023, iar cele premergătoare dezvoltării exploatării sunt în curs de pregătire.

Totodată, o altă descoperire a avut loc în perimetrul de explorare Verguleasa, din regiunea Olteniei.

„Romania produce ţiţei şi gaze de peste 150 de ani, iar in aceste condiţii identificarea de noi resurse presupune un efort semnificativ. Noile descoperiri vor contribui la reducerea declinului producţiei noastre şi la continuitatea furnizării unor produse esenţiale pentru economie”, a afirmat Cristian Hubati, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Explorare şi Producţie.

AUTOR: F.S.