You are currently viewing LA TÂRGOVIȘTE A AVUT LOC CONFERINŢA PASTORAL-MISIONARĂ DIN PRIMA PARTE A ANULUI PENTRU PREOȚII DIN TOATE PROTOIERIILE EPARHIEI

LA TÂRGOVIȘTE A AVUT LOC CONFERINŢA PASTORAL-MISIONARĂ DIN PRIMA PARTE A ANULUI PENTRU PREOȚII DIN TOATE PROTOIERIILE EPARHIEI

Sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, a avut loc, în Sala „Independența” din Târgoviște, vineri, 16 iunie 2023, Conferința Pastoral-Misionară din prima parte a anului, cu tema „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice”.
Alături de preoții din Eparhie, au luat parte: Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri și Părinții Inspectori de la Centrul Eparhial, Protopopii celor cinci Protoierii, precum și stareții și starețele de la mânăstirile din Eparhie.
Înaltpreasfinția Sa a evocat importanța întrunirilor clericale pentru a înțelege mai bine realitatea pastorală și misionară contemporană, pentru a înainta în istorie cu entuziasm apostolic, propovăduind frumusețea Evangheliei și cu acea bucurie de a sluji pe Mântuitorul Hristos în cadrul Bisericii și al societății. Înaltul Ierarh a reiterat valoarea deosebită a înțelepciunii și a experienței de credință a persoanelor vârstnice, repere pentru viața spirituală parohială, dar și binecuvântare pentru toate celelalte generații, care au făcut posibilă transmiterea până la noi a tezaurului de spiritualitate și de cultură ce ne inspiră parcursul istoric. Liturghia și filantropia sunt indicii ale unei vitalități deosebite din partea comunității parohiale, orientată în a ajuta pe cei aflați în suferință, în diferite lipsuri sau vulnerabili, de aceea, aprofundarea acestora duce la intensificarea vieții spirituale și la sprijinirea pastorației, mai ales a vârstnicilor.
Pr. asist. univ. dr. Anton Savelovici, de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității ”Valahia” din Târgoviște, a susținut referatul principal al conferinței, iar Pr. prof. dr. Constantin Valentin Bugiulescu, slujitor al Parohiei Voinești II, Protoieria Târgoviște Nord și Pr. prof. Cosmin Ionuț Filip, slujitor al Parohiei Poiana de Sus, Protoieria Titu, au susținut celelalte două referate.
La finalul conferinței au avut loc dezbateri cu privire la tema întrunirii și la referatele prezentate și au fost realizate comunicări din partea Centrului eparhial despre probleme pastoral-misionare curente, eparhiale și parohiale.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI